op de website van W.S.V. de Merwelanden

Over de watersport vereniging

Watersportvereniging “de Merwelanden” is in 1996 ontstaan uit twee watersportverenigingen die in 1966 samen zijn begonnen.

Watersportvereniging Medo was van de personeelsvereniging van de Meterfabriek Dordrecht en watersportvereniging De Biesbosch was van de personeelsvereniging van scheepswerf de Biesbosch te Dordrecht.

De verdeling van de ligplaatsen tussen die twee verenigingen was 1/3 Medo en 2/3 Biesbosch. De Biesbosch nam het “knippen en scheren” (het ijzerwerk) voor zijn rekening en de Medo regelde alles met betrekking tot de elektra.

Wij pachten het water van jachthaven Westergoot. Deze haven is eigendom van de twee broers Jozef en Peter van Geenen. Zij hebben de haven overgenomen van hun inmiddels overleden vader.

Jachthaven Westergoot is opgericht door de heer Zwaans en later uitgebreid door de heer Van de Plicht. In 1966 lag ons vlot 100 meter verder naar de Merwehal toe. Pas in 1976 verhuisden wij naar de plaats waar wij nu liggen met 70 leden.

In samenwerking met Jachthaven Westergoot hebben wij diverse afspraken gemaakt. De belangrijkste is dat passanten door moeten varen naar de meldsteiger van Jachthaven Westergoot. Wij kunnen geen passanten ontvangen, omdat we daar geen voorzieningen voor hebben.

..

Bekijk onze Facebook pagina